نخستین کارگاه تربیت فرزند در دبیرستان محتشمی کاشان با استقبال زوج های جوان و خانواده های کاشانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان، حجت الاسلام حسین دهنوی مشاور و کارشناس مذهبی برجسته مسائل خانواده در این کارگاه اظهار کرد: برخی تربیت فرزندان بر اساس معارف دینی و اصول مذهبی با توجه به شرایط کنونی جامعه و چالش های موجود در آن امری محال می دانند حال آنکه اینطور نیست و با رعایت برخی نکات می توان فرزندانی صالح پرورش داد.
وی با اشاره به آنکه نخستین گام در مسیر تربیت فرزندان از هنگام ازدواج آغاز می شود گفت: انتخاب همتا و فردی مناسب برای همسری نخستین قدم در این راه است و در صورت انتخاب اشتباه و برگزیدن فردی غیرشایسته مهیا کردن زمینه تربیت صحیح فرزند در محیط خانوادگی دشوار می شود.
مشاور و کارشناس مذهبی برجسته مسائل خانواده، مراحل تربیت فرزند را به دوران های مختلف تولد و رشد فرزند تقسیم و عنوان کرد: در پیش از شکل گیری نطفه فرزند مواردی نظیر توجه به لقمه حلال، پاکی روح و صفای نفس، طهارت جسم، استغفار و استعاذه کردن می تواند در پیش زمینه ای برای تربیت صحیح آینده فرزندی که قرار است از این نطفه و جنین به وجود آید موثر باشد.
دهنوی در خصوص دوران شکل گیری نطفه فرزند نیز گفت: رسالت در این دوران بر عهده مادر است که باید در کنار توجه پدر به کسب روزی حلال و ایجاد آرامش به همسر، با مراقبت از روح و روان خویش آن را از ابتلا به پلیدی ها و زشتی ها مصون بدارد.
وی به مرحله پس از تولد نیز اشاره و تصریح کرد: ضمیر ناخودآگاه فرزند در این دوران بسیار فعال و حساس است و والدین باید مراقب رفتار و گفتار خود در این برهه از رشد نوزاد باشند چراکه بی آنکه بخواهند روی فرزند خویش اثرگذار هستند.
این کارشناس مسائل تربیتی، کار مستقیم تربیت فرزند را از سه سالگی دانست و گفت: بر اساس اصول علمی ثابت شده است از این دوران حس و انگیزه های مذهبی و دینی می تواند در کودک شکل گیرد.
دهنوی در عین حال خاطرنشان کرد: اما باید آموزش ها در این سنین قطره ای و به صورت القای تدریجی باشد چراکه به هیچ وجه نباید کودکان زیر هفت سال را مورد آموزش های رسمی قرار داد که امری غیرکارشناسی و غیرسودمند در تربیت صحیح فرزند است.
وی با بیان اینکه آموزش های رسمی کودکان باید با آغاز هفت سال دوم شروع شود افزود: در هفت سال دوم کودک آموزش پذیر و برای تعلیم های رسمی آماده می شود اما در هفت سال نخستین ارائه آموزش های رسمی به کودک اقدامی نادرست است.
این مشاور حوزه خانواده در خصوص زمان آموزش انجام فرائض دینی به کودک گفت: این آموزش ها باید از دو سال قبل از سن تکلیف آغاز شود اما نباید به هیچ وجه در فضایی سخت گیرانه و با فشار و زور توسط والدین صورت پذیرد.
دهنوی با اشاره به 6 شیوه تربیت فرزندان، روش های الگویی، القای غیرمستقیم، استفاده از عنصر عاطفه، تشویق، بهره گیری از روش تلقین به نفس و شیوه تداعی معانی را از جمله این روش ها برشمرد.
لازم به ذکر است این کارگاه، در طی سه هفته دیگر و در روزهای 29 مردادماه، پنجم و 12 شهریورماه نیز برگزار می شود و در چهار هفته و جمعه متوالی میزبان والدین و خانواده های کاشانی است.
همچنین شایان ذکر است کارگاه های تربیت فرزند در کاشان با همکاری مدیریت خدمات و مشارکت های اجتماعی معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری، حوزه سوم ناحیه مقاومت بسیج و دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار می شود.