
به گزارش روابط عمومی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان، در راستای توسعه فرهنگ صحیح تغذیه، ترویج روحیه نشاط و شادابی بین بانوان و آقایان، چهاردهمین جشنواره"سفره رمضان"با مسابقات آشپزی، شیرینی پزی،سفره آرایی و میوه آرائی با رویکرد جدید، پنج شنبه 10 خرداد ماه به همت فرهنگ سرای مهر این سازمان درکاشان برگزار می شود.
مدیر فرهنگ سرای مهر سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان در تشریح این جشنواره گفت: با اجرای چهاردهمین جشنواره"سفره رمضان"فرهنگ سرای مهر، درپنج شنبه 10 خرداد ماه، بانوان و آقایان کاشانی بالای 15 سال، هنر و مهارت آشپزی،شیرینی پزی،میوه آرائی و سفره آرائی خود را در پختن شیرینی، انواع غذاهای محلی و سنتی و همچنین میوه آرائی و سفره آرائی در معرض نمایش می گذارند.
مهدی فخرئی، کمک به تغییر سبک زندگی و ارتقاء سلامت شهروندی با تاکید بر ترویج غذاهای سالم و ارگانیک، ارائه متدهای جدید آشپزی،نوآوری و خلاقیت،بهره گیری از مواد در دسترس،ترویج غذاهای ساده و همچنین سنجش توانایی در زمینه هنر آشپزی، شیرینی پزی،میوه آرائی و سفره آرائی در بین زنان کاشانی را از جمله اهداف برگزاری مسابقات آشپزی، شیرینیپزی و سفره آرائی"سفره رمضان"ذکر کرد.
وی با اشاره به اینکه شرکت کنندگان میتوانند تهیه و طبخ انواع غذاها و شیرینی ها را در منازل خود انجام داده و سپس با ارائه آنها به مسئولان اجرایی در مسابقات آشپزی، سفره آرائی و شیرینی پزی شرکت کنند، اظهار داشت: مسابقات"سفره رمضان" فرهنگ سرای مهر فرصتی فراهم می کند تاشرکت کنندگان علاوه بر رقابت آشپزی، شیرینی پزی، سفره آرائی و یادآوری تجربه ها و اندوخته های خود؛ در فضایی شاد که در مراسم پایانی جشنواره و مسابقات برای خانواده های کاشانی رقم می خورد حاضر شوند.
مدیر فرهنگ سرای مهر سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان یادآور شد: در این مسابقات بانوان علاقه مند به صورت انفرادی و در 5 بخش آشپزی شامل پیش غذا،غذاهای اصلی،دسرهای سنتی و مدرن،شیرینیپزی و بخش میوه آرائی و سفره آرائی با هم به رقابت می پردازند و هر یک از شرکت کنندگان با سلیقه و نظر شخصی خود غذا،شیرینی و کارهای هنری خود پیرامون سفره آرائی را که از قبل در منزل تهیه و آماده کرده اند جهت داوری به فرهنگ سرای مهر تحویل می دهند.
فخرئی گفت: در این رقابت مدرسان و اساتید آشپزی،شیرینی پزی و سفره آرائی به عنوان داوران مسابقه غذاها،شیرینی ها و کارهای هنری در زمینه سفره آرائی و میوه آرائی را مورد ارزیابی قرار داده و نفرات برتر هر بخش را معرفی می کنند.
وی یادآور شد: داوران این مسابقه در ارزیابی بخش آشپزی و شیرینی پزی با توجه به معیارهایی چون ارزش تغذیه ای،استفاده از مواد اولیه سالم، صرفه اقتصادی، تزیین و چیدمان،ابتکار و خلاقیت،کیفیت غذاها و شیرینی ها شامل طعم و مزه، رنگ، پخت، عطر و بو، بافت و چاشنی های مناسب بکار رفته، رعایت نکات بهداشتی و متناسب با رژیم غذائی، میزان دقت و کار در نظر گرفته شده، قضاوت می کنند.
مدیر فرهنگ سرای مهر سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان با عنوان کردن این مطلب که از شرکت کنندگان خواسته شده با پخت غذاهای ایرانی در این مسابقه شرکت کنند،گفت: هدف اصلی از این مسابقه اشاعه و حفظ هویت غذاهای اصیل ایرانی و نیز کاهش مصرف غذاهای آماده بوده که می تواند بنابر مقتضای روز و شرایط کنونی با طراحی های مدرن و جدید نیز همراه شود.
فخرئی در ادامه خاطر نشان کرد: همزمان با چهاردهمین جشنواره"سفره رمضان"کارگاه دانستنی های تغذیه درراستای آشنائی شرکت کنندگان مسابقات با نحوه تغذیه در ماه رمضان برگزار و در پایان این مراسم بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء، همزمان با افطار از همه شرکت کنندگان توسط فرهنگ سرای مهر پذیرایی به عمل آمده و به نفرات اول تا سوم مسابقات در برنامه اختتامیه جوایزی به رسم یادبود اهدا می شود.
شایان ذکر است چهاردهمین دوره مسابقات"سفره رمضان" یکی از سری برنامه های جشنواره"ضیافت خوبان" معاونت فرهنگی اجتماعی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری کاشان است که پنج شنبه 10خرداد ماه به کوشش فرهنگ سرای مهر این سازمان برگزار می شود.